Повідомити новину

Поширити:

Страви з курки – завжди безпрограшний вибір для багатьох господинь. Не витрачаючи багато зусиль швидко і бюджетно ви приготуєте другі страви з курки зі спеціями або без них, з пікантними соусами і різними гарнірами.
Запечені курячі стегна
Потрібно: стегна курячі – 2 кг, олія оливкова – 60 мл, лимон – 1 шт., паприка – 2 ст.  л., часниковий порошок – 1 ст. л., перець мелений – 1 ч. л., сіль – до смаку.
Приготування. У велику миску додати необхідну кількість паприки, часникового порошку, сіль і чорний мелений перець. Після перемішати інгредієнти в однорідну сипку масу.
Далі промиваємо лимон під проточною водою і висушуємо паперовими кухонними рушниками. Потім на тертці з малими отворами натерти цедру лимона. Решту цитруса перекласти на обробну дошку і розрізати навпіл. Потім вичавити сік з половини лимона
в тарілку з цедрою. Тепер сік з цедрою з`єднати з  спеціями. Додати до суміші оливкову олію і ретельно перемішати.
Курячі стегна зачистити від жиру і перекласти в тарілку з маринадом. Ретельно змастити поверхню кожного шматочка, накрити харчовою плівкою і поставити у холодильник на годину.
Потім дістати курячі шматочки з холодильника і випікати у розігрітій до 200 градусів Цельсія духовці протягом 40 хвилин.
Курка в медово-гірчичному соусі
Потрібно: курка (гомілки) – 10 шт., гірчиця (гостра) – 4 ст. л., мед світлий рідкий – 4 ст. л., масло вершкове – 4 ст. л., сіль – 0.5 ч. л., паприка – 1 ст. л., перець мелений – 0.3 ч. л., лимон – 1 шт., олія – для змащування форми.
Приготування. Потрібно промити курячі ніжки і видалити плівки з м’яса. розрізати навпіл і видалити з однієї половинки сік в тарілку. У невелику миску викласти вершкове масло і на невеликому вогні розтопити йоо. Періодично помішувати, щоб не допустити пригорання. У глибокій мисці змішати всі необхідні інгредієнти для приготування соусу – розтоплене вершкове масло, лимонний сік, рідкий мед, гірчицю і спеції. Як слід перемішати складові, щоб одержати однорідну суміш. Отримаємо медово-гірчичний соус.
Кожну ніжку ретельно змастити соусом. Форму для випікання змастити олією, викласти на невеликій відстані одну від одної змащені ніжки.
У розігрітій до 200 градусів духовці випікати курячі ніжки на протязі 30-40 хвилин до готовності.
Курка в духовці з яблуками
Потрібно: курка – 1 шт.,  яблука (зелені) – 5-7 шт., сметана (майонез) – 100 г, часник – 2 зубчики, сіль, перець, трави і прянощі – за смаком
Приготування. Часник очистити і вичавити у перець, сіль і трави (чебрець, розмарин, базилік, червоний перець, гвоздика, майоран). Курку натерти  всередині і зовні пряною сумішшю, а потім рясно змастити майонезом або сметаною.
Яблука ошпарити окропом і розрізати навпіл, вирізати серцевину з насінням і нарізати великими шматочками. Нафарширувати черевце курки, намагаючись вмістити в нього максимальну кількість яблук. Зашити отвір ниткою. Залишити курку на півгодини, щоб вона промаринувалася.
У розігріту до 180 градусів  духовку поставити  змащене олією деко з куркою. Під час запікання періодично поливати курку розтопленим жиром – це не дасть курці пересохнути. Запікати курку потрібно 1,5-2 години. За півгодини до готовності покласти на деко часточки яблук.
Куряче філе, запечене з грибами
Потрібно: куряче філе –  500 г, гриби (печериці)  – 300 г, твердий  сир – 150 г, майонез – 100 г,  цибуля – 2 шт., часник – 3 зубчики, олія – 3 ст. л., сіль і перець за смаком.
 Приготування. Куряче філе потрібно відбити кухонним молотком. Цибулю нарізати невеликими кубиками, а часник пропустити через прес.  Гриби очистити від шкірки, ретельно промити і нарізати тонкими пластинками або дрібними кубиками. На сковороді з олією обсмажити цибулю  до золотистого кольору. Потім додати нарізані гриби і смажити їх до тих пір, поки вся  рідина не випарується, а самі  печериці помітно втратять в розмірі. Перекласти масу з сковороди на тарілку, додати часник і трохи 50 г тертого сиру.  Все ретельно перемішати. На край курячої відбивної ложкою викласти грибну начинку і рівномірно розподілити її по всій довжині шматочка. Далі згорнути філе у рулетик та з обох боків скріпити зубочистками. На сковороді з невеликою кількістю рослинної олії обсмажити начинене філе з усіх  сторін до легкої золотистої скоринки. У форму  змащену маслом викласти філе з грибною начинкою та випікати у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин. Зверху кожен шматок курки змастити невеликою кількістю майонезу і присипати тертим сиром. Готову страву прикрасити зеленню.
 
 
.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Теги: страви