Повідомити новину

Поширити:

Якщо ви любите готувати незвичні варення, то це саме цей рецепт, який вам потрібний. Полуниця, апельсин і ваніль – досконале поєднання. Будете ласувати із задоволенням.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг полуниці
  • 5 апельсинів середнього розміру (можна більше, але тоді треба збільшити вміст цукру)
  • 1 кг цукру
  • ½ стручка ванілі

Спосіб приготування:

  1. Помити полуницю й апельсини, обсушити на паперовому рушнику. Апельсини бланшувати в киплячій воді 5 хв.
  2. Покласти полуницю в емальовану миску, засипати цукром і потовкти, ретельно перемішати, додати ваніль і поставити на маленький вогонь, періодично помішувати і знімати піну, варити не більше 10 хв, охолодити. Кришкою не накривати, можна накрити рушником або папером.
  3. Нарізати апельсини шматочками. Додати їх у холодну полуницю, поставити на вогонь, варити, помішуючи і збираючи піну ще 10 хв. Остудити.

Останній раз варити 10 хв, після того як охолоне, залити в стерилізовані банки.

Дубівецький рецепт випікання хліба на черені