Повідомити новину

Поширити:

Держпродспоживслужба у Тернопільській області оприлюднила ознаки на які необхідно звертати увагу при купівлі риби, щоб вибирати якісну та безпечну рибу.

“Важливо, особливо у літній період, вберегти себе від споживання травмованої й мертвої риби. Жоден спосіб зберігання риби (посол, заморожування, приготування консервів) не може «виправити» зіпсовану рибу i гарантувати безпечність продукту, незалежно від умов зберігання та правильності механічної i теплової обробки.

Ця риба може містити збудники інфекційних хвороб, паразитів чи небезпечні хімічні речовини.

Одну з найбільших загроз може становити гостре інфекційне захворювання – ботулізм,” – наголошують у відомстві. 

На що звернути увагу перш за все при виборі риби?

👇 Дивіться у інфографіці