Повідомити новину

Поширити:

Печінковий торт – одна з популярних страв на святковому столі. Але хто сказав, що не можна зробити собі маленьке свято у будні?

Для цього рекомендуємо скористатись рецептом печінкового торта від Володимира Ярославського. Його шеф-кухар опублікував у своєму інстаграмі.

Я не знаю, як ви до нього ставитеся, а для мене це щось неймовірно смачне й з дитинства. Я із задоволенням зʼїм шматок, може, другий, а може, ще більше, якщо побачу його десь на святі. А ще всі ми знаємо, що печінка корисна! – наголосив Ярославський.

Інгредієнти для одного великого торта (26 сантиметрів пательня):

  • Коржі:

600 грамів печінки
220 грамів молока
3 великих яйця
120 грамів обсмаженої цибулі
110 – 120 грамів борошна
сіль, перець
30 грамів олії

  • Начинка:

300 грамів моркви
350 грамів (+200 грамів цибулі піде у млинці)
200 грамів плавленого сиру
~350 грамів майонезу

  • Майонез домашній:

2 жовтки
330 грамів олії без запаху
40 грамів зернової гірчиці
60 грамів сметани
сіль, перець, яблучний оцет або лимонний сік – на ваш смак

Приготування:

  1. Подрібнюю моркву та цибулю й злегка обсмажую (трохи тушкую): моркву до м’якості, цибулю – до прозорості й легкої зміни кольору.
  2. Відбираю 120 грамів цибулі для печінкових млинців.
  3. Курячу печінку перебираю, щоб не трапилися шматки з жовчю, та видаляю з’єднувальну плівку.
  4. У кухонному комбайні доводжу до однорідної маси печінку, молоко, яйця та обсмажену цибулю. Додаю сіль, перець, борошно, а наприкінці – олію. Усе змішую до однорідності.
  5. Готую тоненькі млинці на середньому вогні, сильно не підсмажую, стежу, щоб краї млинців не були занадто тонкими.
  6. Обсмажені цибулю та моркву подрібнюю до стану “ікри”, додаю тертий плавлений або твердий сир і майонез. Ділю на кількість коржів.
  7. Збираю торт.
  8. Для декору використовую 3 варених яйця та зелень.

Смачного!