Повідомити новину

Поширити:

За 28 квітня медики швидкої по Тернопільській області обслужили 299 викликів до пацієнтів, здійснили 84 госпіталізації; з них по Тернополю обслужено 134 виклики, госпіталізовано 40 пацієнтів. За 28 квітня у службі швидкої допомоги Тернопільщини зафіксовано 37 викликів до хворих з уже підтвердженим діагнозом ковід, госпіталізовано 28 ковідних пацієнтів. З підозрою на ковід за 28 квітня у службу швидкої допомоги звернулося ще 15 пацієнтів, 3 госпіталізовано.
За 28 квітня, порівняно з 27 квітнем, поменшало викликів до пацієнтів з ознаками ковіду. Найбільше, як завжди, викликів до хронічних хворих та на різні критичні стани. Також побільшало викликів на різні нещасні випадки, алкогольні інтоксикації, побутові та кримінальні травмування.
Так, 28 квітня о 16.02 бригада швидкої виїжджала у с. Велика Березовиця, до 40-річної, пораненої пацієнтки. Обставини інциденту наразі з’ясовують працівники поліції. Із  пораненням лівого стегна та лівої гомілки, попередньо – із пневматичного пістолета, потерпілу, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано у лікарню швидкої допомоги.
28 квітня о 23.16 бригада швидкої виїжджала на вул. Львівську, до 17-річної пацієнтки. Дівчина вживала алкоголь, де та з ким – невідомо… У стані гострого алкогольного отруєння, алкогольного сп’яніння середнього ступеня п’яну пацієнтку, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано в обласну дитячу лікарню.
29 квітня о 00.45 районна бригада швидкої виїжджала у с. Круголець Шумського району, до 37-річного пацієнта. Обставини травмування наразі з’ясовують працівники поліції. Із поверхневими травмами та саднами шиї пацієнта, у стані алкогольного сп’яніння, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано у Шумську райлікарню.
28 квітня о 15.40 районна бригада швидкої виїжджала у с. Грабовець Тернопільського району, до 42-річного пацієнта. Чоловік, під час роботи із мотоблоком, отримав важку травму правої нижньої кінцівки. Із травматичною ампутацією кінцівки, після оперативно наданої медичної допомоги, потерпілого шпиталізовано у лікарню швидкої допомоги.
28 квітня о 23.29 районна бригада швидкої виїжджала у м. Збараж, до 32-річного пацієнта. Чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час сімейної сварки порізав собі руку склом. Із різаними ранами внутрішньої поверхні лівого передпліччя пацієнта, у стані алкогольного сп’яніння, після наданої медичної допомоги, залишено на працівників поліції.
28 квітня об 11.12 бригада швидкої виїжджала до ЗОШ № 8, до 8-річного пацієнта. За словами хлопця, він випадково упав у класі й вдарився головою об парту. Із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, забійною раною лоба потерпілого, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано в обласну дитячу лікарню.
28 квітня о 12.38 бригада швидкої виїжджала на вул. Живова, до 42-річного пацієнта. За словами перехожих, він лежав із травмованою головою на тротуарі. Із забійною раною лоба, закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, у стані алкогольної інтоксикації потерпілого, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано у лікарню швидкої допомоги.
28 квітня о 10.46 бригада швидкої виїжджала на вул.. Коперника, до 61-річної пацієнтки. За словами потерпілої, вона зашпорталась за поли власного пальта й впала…Із забійною раною лоба, закритою травмою носа, саднами обличчя, закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку травмовану пацієнтку, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано у лікарню швидкої допомоги.
М. ДЖУС, генеральний директор Центру ЕМД Тернопільщини.