Повідомити новину

Поширити:

140014Популярність цього співочого гурту (особливо після незабутньої феєричної перемоги в телевізійному проекті «Голос України») стрімко шириться не лише теренами нашої держави. Творчий графік колективу такий насичений, що не встигаєш стежити за маршрутами його поїздок: то вони перед українськими бійцями на передовій захисту держави від ненаситної кремлівської орди на Донеччині та Луганщині, то перед українськими громадами в Іспанії, Італії. А незабаром їх чекає Німеччина…
Вражає жертовність співучого подільського батальйону. Особливо для потреб мужніх земляків, які боронять цілісність України далеко від рідного краю.
Черговий благодійний концерт «Лісапетного батальйону», за активного сприяння депутата місцевої селищної ради Олександра Олещишина, відбувся святкового Петрового дня в палаці студентів Борщівського агротехколеджу (до слова – найбільшого на цей час концертного залу на Борщівщині, безкорисливо наданого директором коледжу Ярославом Козієм). Його ініціаторами були невтомні волонтери зі Скали-Подільської – Світлана Онищук, Наталія Дорож, Наталія Гуска та Роман Гуска.
Більш як 22 тисячі гривень, зібраних того дня шанувальниками колективу, що переповнили цей просторий концертний зал, покладено до волонтерської копилки для придбання санітарної машини, яка рятуватиме життя пораненим українським воякам на Донбасі.
– Цього ще замало, – каже Наталія Дорож, – але  копилка поступово наповнюється,  до цієї благородної справи долучаються краяни – громади, поодинокі жертводавці, підприємці, трудові колективи. Змогли придбати реанімобіль і відправити на передову – зможемо і легку санітарну машину…
Степан ТАТАРСЬКИЙ,  член НСЖУ
м.Борщів