Повідомити новину

Поширити:

До кінця року за програмою «Велике будівництво» буде збудовано та відремонтовано 6,5 тисяч км доріг по всій країні. Серед головних дорожніх проєктів – траса М-30 протяжністю 1400 км, яка стане найдовшою в країні і зв’яже захід і схід України.
Ділянка майбутнього автошляху М-30 Стрий – Ізварине  в Тернопільській області пролягає від Івано-Франківщини та Хмельниччини через Тернопіль. Від обласного центру до межі Хмельницької області її лагодили у 2018 році. А от від Тернополя через місто Бережани до кордону з Івано-Франківською областю цей автошлях не знав ремонту ще з 1990-х років. Тому ця ділянка – перший новий об’єкт «Великого будівництва» у 2021 році на Тернопільщині.
Як зазначає голова ОДА Володимир Труш, довгоочікуваний ремонт дороги М-12 між Тернополем та Бережанами  стартує цього місяця. Уже укладений  договір  з підрядною організацією.
«Цьогоріч у рамках програми «Велике будівництво» ми відремонтуємо 47 км дороги М-12. Уже підписано угоду з підрядною компанією Onur. Заплановано, що ремонтні роботи розпочнуть з другої половини березня», – каже голова ОДА Володимир Труш.
Поточний середній ремонт цієї ділянки передбачає: укріплення ділянки за допомогою регенерації основи, вирівнювального шару крупнозернистого асфальтобетону та фінішного шару зі щебенево-мастикового асфальтобетону. Аналогічний вид ремонту проведено на ділянках від Тернополя до Підволочиська, до Кременця, Чорткова. Переваги такого покриття водії вже змогли оцінити.
Також на відремонтованій ділянці встановлять перший у регіоні майданчик для зважування-в-русі.WiM. Цей комплекс проводитиме автоматичне зважування великогабаритного транспорту. Адже, як наголосив голова ОДА, важливо не лише відремонтувати дороги, а й зберегти їх.
Додамо, що 136 км автошляхів відновлено у 2020 році, це  більше, ніж за попередні 10 років. Цьогоріч же заплановано відремонтувати ще 269 км доріг.