Повідомити новину

Поширити:

Изображение 297Не знаю сприймати  цю ситуацію, як передвиликоднє диво, чи як аномалію в природі. Але цьогоріч перед Паскою на тернопільському ринку  можна з легкістю купити… гриби маслюки.
Традиційно ці гриби тішать нас у літні місяці, коли  у сосновому лісі тепло та після дощу. Бувають вони і осінньої пори. Але аж ніяк – навесні.
– Цьогорічна погода, мабуть, є винятковою.- каже мешканець села Раславка Кременецького району Михайло Галяс, що привіз маслята на тернопільський ринок,- Ми з дружиною ласуємо ними ще з 18 квітня, щодня збираємо  кілька кілограм. От і вирішили напередодні Великодня поділитися грибною смакотою з тернополянами.
Одні купують  їх, бо постять, а інші – кажуть, що відварять і притримають у холодильнику до свят. Додадуть масла, сметани і заправлять грибами голубці чи підливку до картоплі. Одна жінка розповіла, що використовує маслята до салату. Так що рецептів з використанням лісових маслюків є чимало. Найцікавіше, що їх цьогоріч можна приготувати навесні.
Галина ВАНДЗЕЛЯК
На знімку: Михайло Галяс з Раславки Кременецького району.
Фото авторки.