Вчені зробили несподіване відкриття про хліб

2502Сучасним людям пристрасть до хліба загрожує серйозними проблемами зі здоров’ям.

Фахівці з Центру науки і навколишнього середовища в Індії здійснили дослідження, яке показало, що в хлібі містяться небезпечні хімічні сполуки. Фахівцями було встановлено, що 84% хліба і хлібобулочних виробів містять бромат калію і йодид калію – речовин, що пов’язують із розвитком онкології.

Даними про те, що вищеназвані речовини є канцерогенами, може поділитися Міжнародне агентство з вивчення раку. У його документах, зокрема, докладно описані канцерогенні властивості бромат калію.

Це хімічна речовина може бути причиною розвитку пухлини ниркових канальців, що було доведено в ході випробувань на лабораторних тваринах. Окрім того, довгострокові дослідження канцерогенності бромата калію показали, що ця речовина ушкоджує генетичну інформацію, викликаючи мутації,
– стверджують фахівці.

Що стосується йодиду калію, то ця речовина нерідко використовується для обробки борошна. Споживання хліба та іншої випічки з такого борошна загрожує збільшенням споживання йоду.

Надлишок йоду може призвести до розвитку захворювань щитовидної залози,
– переконані учені.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*