Повідомити новину

Поширити:

00006На противагу стереотипам, печиво не обов’язково має бути солодким. Воно смакуватиме з пивом, вином і навіть замінить хліб. Солона випічка підкреслить смак овочевих супів чи бульйонів. Аби урізноманітнити меню і потішити ласунів солоненького пропонуємо вашій увазі кілька смачних рецептів солоного печива.
Сирне печиво
Інгредієнти: борошно – 250 г, яйця – 1 шт., сир кисломолочний – 150 г, сир твердий – 70 г, масло вершкове – 150 г, сіль – 1 ч. л., паприка мелена – 3 г, розпушувач тіста – 2 г, цукор – 1 ч. л., перець чорний мелений – 3 г, розмарин сушений, кмин.
Просіяти борошно, додати розпушувач і дрібно натертий  сир, вимішати. Посолити, поперчити, додати паприку і цукор. Холодне масло нарізати на шматки і змішати з кисломолочним сиром. З’єднати суху суміш з сирно-масляною. Замісити тісто і покласти його в холодильник на 30 хв.
Розділити тісто на 4 частини. Кожну розкачати товщиною 0,5 см. Вирізати формочками печиво. Змастити його жовтком одного яйця і посипати кмином й розмарином. Викласти на деко, застелене пергаментом, випікати при температурі 200 градусів протягом 15-20 хв.
Печиво на пиві
Інгредієнти: борошно – 250 г, порошок для випічки – 3 ч. л., сіль – 1 ч. л., часник – 2 зубчики, вершкове масло – 75 г, олія – 2 ст. л., твердий сир – 170 г, світле пиво – 120 мл, сушена петрушка.
Борошно просіяти разом із порошком для випічки, додати сіль і вичавлений часник, холодне вершкове масло. Все вимішати до однорідності. Додати до цієї суміші олію, тертий сир, світле пиво і замісити тісто.
Випікати печиво протягом 15 хв. при температурі 200 градусів. Готове печиво змастити топленим маслом і посипати сушеною петрушкою.
Подавати до супу, борщу або ж до пива.
Печиво з льоном
Інгредієнти: яйце – 1 шт., цукор – 1 ч. л., сіль – 1 ч. л., розпушувач – 1 ч. л., молоко – 150 мл, насіння льону – 3 ст. л., соняшникова олія – 4 ст. л., борошно (скільки забере).
Яйце збити з цукром і сіллю. Додати молоко й олію та ретельно перемішати.
Борошно (300 г) вимішати з розпушувачем та насінням льону. Влити у нього рідку суміш і замісити тісто, щоб  не липнуло до рук. Загорнути його у харчову плівку і покласти в холодильник на півгодини.
Потім розкачати тісто завтовшки 2-3 мм і вирізати формочками печиво. Викласти його на змащене олією деко і випікати при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
Крекери
Інгредієнти: борошно – 450 г, маргарин – 220 г, яйце – 1 шт., дріжджі (розчинені в молоці) – 5 г, сіль – 1 ч. л., сметана – 150 г, кмин – за смаком.
Із борошна, маргарину, яєчного жовтка, дріжджів та сметани замісити м’яке тісто. Накрити його серветкою і покласти на ніч у холодильник. Потім його розкачати до товщини 1 см, вирізати формочками, змастити яєчним білком і посипати кмином. Випікати на пергаментному папері при температурі 180 градусів.
Печиво на томатному соці
Інгредієнти: сік томатний – 125 мл, олія соняшникова рафінована – 65 мл, цукор – 2 ст. л., сіль – 1 ч. л., перець чорний мелений – 1 щіпка, борошно – 2 скл., розпушувач – 1 ч. л., суміш італійських трав – 1 ч. л.
З’єднати томатний сік з олією, додати цукор, сіль і перець. Борошно змішати з розпушувачем. Всі складники з’єднати і замісити м’яке тісто. Розкачати його завтовшки 0,5 см. Вирізати формочками печиво. Випікати при температурі 180 градусів протягом 15-20 хв. Гаряче печиво посипати сіллю і сухими травами.
Картопляне печиво
Інгредієнти: картопля – 500 г, масло – 100 г, яйця – 2-3 шт., борошно – 50 г, сухі спеції (кмин, кунжут, коріандр) – за смаком, перець, сіль – по 2 щіпки.
Картоплю відварити, додати масло (або вершки) і зробити пюре. Додати сіль, перець, борошно і ретельно вимішати. Коли суміш охолоне, додати спеції, яйця і замісити тісто. Розкачати пласт товщиною 1 см. Вирізати формочками печиво. Випікати при температурі 180°С протягом 25 хвилин. Гаряче печиво присипати тертим твердим сиром.