Повідомити новину

Поширити:

19003Зараз спекотне літо і сезон кабачків у повному розпалі. Багатьом садівникам вдається виростити багатий урожай цих овочів. До того ж вони ростуть так швидко і у такій кількості, що мимоволі хапаєшся за голову, вигадуючи, куди подіти все це «багатство». Оскільки  зберігаються вони зовсім не довго, поспішіть зробити заготовки на зиму. Пропонуємо вам приготувати не класичні мариновані чи солені кабачки, а оригінальну екзотичну консервацію, якою ви потішите навіть найвибагливіших гурманів.
Кабачкове варення з лимоном
Інгредієнти: кабачки – 1 кг, лимон – 1 шт., цукор – 1 кг, вода – 100 г
Змішуємо цукор з водою і заварюємо сироп. Лимон зі шкіркою перемелюємо. Кабачки нарізаємо кубиками і разом з лимонною м’якоттю всипаємо у сироп. Варимо, постійно помішуючи, 45 хвилин. За бажанням можна додати прянощі (корицю, гвоздику). Розливаємо гарячим у стерилізовані  банки і закатуємо.
Варення з кабачків і апельсинів
Інгредієнти: кабачки – 1 кг, апельсини – 3 шт., цукор – 4 склянки.
Кабачки почистити від шкірки і кісточок. Порізати кубиками. З апельсинів видаляємо кісточки і подрібнюємо.
Все пересипаємо цукром і залишаємо на 5 год. Потім варимо при постійному помішуванні ще 20 хв.
Знімаємо, даємо настоятися 5 годин і знову повторюємо процедуру. На останньому етапі варення доводимо до кипіння, варимо 15 хвилин, розливаємо у стерилізовані банки, закатуємо.
Варення з кабачків лимонно-апельсинове
Інгредієнти: кабачки – 3 кг, апельсини – 1,5 кг, лимони – 2 шт., цукор – 2,5 кг.
Чистимо овочі і фрукти від шкірки. Кабачки натираємо на грубій терці, а апельсини і лимони перемелюємо через м’ясорубку.
Змішуємо усі інгредієнти і варимо впродовж години. Чекаємо, поки охолоне, і ще раз проварюємо 1 год. Гаряче варення розливаємо у стерилізовані банки і закатуємо.
Кабачково-яблучне варення
Інгредієнти: кабачок – 1 шт., яблука – 1 кг, лимон – 1 шт., мед – півсклянки.
Яблука і кабачки чистимо від шкірки і вирізаємо серцевину, тремо на грубій тертці. Перемелюємо лимон зі шкіркою. Всі інгредієнти змішуємо і варимо на малому вогні до готовності.
Кабачки з брусницею
Інгредієнти: кабачки – 1 кг, брусниця – 300 г, цукор – 1,5 кг, вода – 100 г.
Кабачки чистимо від шкірки, ріжемо кубиками. З цукру і води заварюємо сироп. Коли він закипить – засипаємо овочі і ягоди. Варення готове, коли кубики кабачків стануть прозорими.
«Кабачковий ананас»
Інгредієнти на 3-літрову банку: кабачки, алича, 1 скл. цукру, вода.
Кабачки чистимо і виймаємо насіння. Ріжемо півкружальцями товщиною 2 см. Банки до половини об’єму наповнюємо кабачками, а решту – аличею. Всипаємо цукор і заливаємо до верху окропом. Накриваємо банки кришками і стерилізуємо літрові банки 15 хв., а трилітрові протягом 20-25 хв., закатуємо.
Можна залити банки відразу цукровим сиропом: на 4 л води – 2 кг цукру. Залити ще гарячим і стерилізувати.