Повідомити новину

Поширити:

Копия IMG_2246Українці завжди сподівалися на Бога в усіх скрутних ситуаціях, і сьогодення – не виняток, вважає тернопільський громадський діяч, директор компанії “Креатор-Буд” Ігор Гуда, який разом із тисячами віруючих взяв участь у Загальнонаціональній прощі в Зарваниці. Сьогодні Ігор Гуда поділився з нашими читачами своїми думками, які виникли у нього під час Прощі.
“Зарваниця нагадує нам про важливе, вона об’єднує, вона спонукає задуматися про вічне, вона допомагає відділити зерна від полови. Неймовірна енергетика, яку відчуваєш у святому місці, зцілює, надихає на добрі справи. У Марійському духовному центрі в Зарваниці зібралися десятки тисяч віруючих, аби помолитися за мир в Україні. Ця молитва була настільки потужна, що, здавалося, невидимий духовний Покров огорнув усю Україну.
Святий омофор Богородиці і нині є над всією Україною. Недаремно наші предки шукали заступництва у Матері Божої, і вона неодноразово їх рятувала. Українці знають чимало випадків, коли ставалися дива і Свята Заступниця брала людей під своє крило. Особливу пошану Матері Божій віддавали запорізькі козаки, які були переконані, що саме її заступництво допомагає їм.
Недаремно радянська влада, усі, хто посягав на територію України, так боялися нашої віри, боялися Бога. Цей страх був настільки сильним, що знищували церкви, нав’язували атеїзм, храми перетворювали на склади і стайні. Українська греко-католицька церква довгі роки змушена була діяти підпільно, але це її не зламало. Християни України тільки укріпились у своїй вірі. Сьогодні Росія, яка зазіхає на нашу територію, так само боїться нашої віри, тому всіляко намагається нав’язати кремлівські погляди через Московський патріархат. Але наша Церква сильна, вона вистояла колись, вона не зламається і нині.
У Зарваниці ми мали велике щастя молитися за майбутнє країни, за наш мир, добробут, за силу і перемогу. Ми знову спрямовуємо погляди до небес і просимо Господа бути поруч у нелегку хвилину.  Папа проголосив 2016 рік Ювілейним на честь Божого Милосердя. Ми надіємося на Його милосердя до нас, але мусимо пам’ятати і про звання християн. Ми маємо бути поступливішими, добрішими, чуйнішими, підтверджуючи статус християнина. Часто маємо нагоду допомогти ближньому, проявити милосердя, тож  простягаймо ближньому руку допомоги.
Проща у Зарваниці дала можливість згадати, хто ми є, відчути, що всі християни — одна велика сім’я, і, найважливіше – це ще одна нагода наблизитися до Бога».
На знімку: Ігор Гуда з дружиною Наталею під час Прощі у Зарваниці