Будемо з цукром. Але чи буде солодко?

 

Під час колегії облдержадміністрації в.о. директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Стахів повідомив, що на Тернопільщині цьогоріч працюватимуть 4 цукрозаводи. Йдеться про виробничі підрозділи ТОВ «Радехівський цукор»: Чортківське, Хоростківське, Збаразьке і Козівське виробництва. Основу сировини становитиме продукція, вирощена в сільськогосподарських підприємствах. Від населення буряки прийматимуть оптовими партіями через комерційні заготівельні структури. Заготівлю сировини здійснюватимуть на призаводських бурякопунктах працюючих заводів. За потреби задіють бурякопункти в інших районах.

За словами Володимира Стахіва, загалом планується виробити понад 270 тис. т цукру-піску, що більше ніж у 6 разів перевищує нормативну потребу споживання цукру населенням і харчовими підприємствами області.

Наразі майже завершено підготовку усіх 4 заводів. Згідно з графіком, першим розпочне роботу Хоростківське виробництво (4 вересня), 7 вересня – Чортківське, 12 – Козівське і 15 вересня – Збаразьке. Цукровиробництво в області планують завершити у другій декаді грудня.

Спеціаліст також зазначив, що при прогнозній середній урожайності 490 ц/га очікуваний вал цукросировини, вирощеної на полях області господарствами всіх категорій, становить приблизно 1,66 млн т. Всього ТОВ «Радехівський цукор» планує отримати для переробки за угодами, укладеними в області, а також за межами регіону, 1,9 млн т сировини, що на 210 тис. т, або на 12,4 відсотка, більше, ніж минулого року.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*