Повідомити новину

Поширити:

55Затримано дезертира, який збирав гроші на території аеропорту “Київ” (“Жуляни”) нібито на допомогу воїнам антитерористичної операції (АТО).

В Києві, чоловіка в 2015 році було притягнуто судом до відповідальності за скоєння злочину, передбаченого ст. 407 Кримінального кодексу України (самовільне залишення частини чи місця служби). Участі в бойових діях і в антитерористичній операції він не брав.

Зловмисник зареєстрував благодійну організацію і збирав гроші нібито на допомогу бійцям АТО. Однак на офіційний запит до Міністерства оборони поліція отримала відповідь: дана організація ніякої допомоги військовослужбовцям не надає.

“Злодій зізнався правоохоронцям: “працював” майже щодня по 3-4 години. Знав розклад літаків і вибирав найбільш “перспективні” рейси. Одягнувшись у військову форму, він просив гроші як у громадян України, так і в іноземців. Щодня “заробіток” чоловіка становив близько 5000 грн”, – розповів начальник Солом’янського управління поліції Києва Павло Василенко.
 
Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Головне управління Нацполіції в Києві